Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Amerikaanse christenen verenigen zich bij ’Together 2016’

in Mediatips

In Amerika worden christenen op 16 juli bijeen geroepen voor ’Together 2016’, een grootschalige gebeds- en aanbiddingsbijeenkomst in de National Mall, het gebied tussen het Capitool en het Washington Monument in Washington D.C. Doel van de bijeenkomst is om christenen met elkaar te verenigen en om samen voor het verdeelde land te bidden. Naast diverse sprekers en artiesten levert ook paus Franciscus een bijdrage aan het evenement.

“We zijn blij en vereerd dat hij betrokken wil zijn en kunnen niet wachten om zijn boodschap met het publiek te delen” zegt Nick Hall, spreker en bedenker van de bijeenkomst". Via een videoboodschap zal de paus het publiek aanmoedigen om voor het land te bidden.

Inmiddels werken al meer dan 1.000 Amerikaanse kerken mee aan de bijeenkomst. Binnen een straal van 160 kilometer rondom de Amerikaanse hoofdstad worden maar liefst 8.000 diensten georganiseerd.

'Hoop en hulp'
“De huidige situatie in het land schreeuwt om dit moment”, zegt Hall. “Het is tijd om in grote getale bij elkaar te komen en om onze aandacht op God te richten. Onze hoop en hulp komt van Jezus, niet van politieke leiders. We gaan samen God zoeken en willen verandering brengen door gebed en aanbidding”. 

Programma
Bevestigde sprekers en artiesten van ‘Together 2016’ zijn onder andere Hillsong United, Kari Jobe, Francis Chan, Lecrae, Nick Hall, Kirk Franklin, Ravi Zacharias, Jeremy Camp, Michael W. Smith en Casting Crowns.

The Vision Behind Together 2016

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans