Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Activist van IJM vermoord in Kenia

in Nieuws

De mensenrechtenadvocaat Willie Kimani van International Justice Mission (IJM), een christelijke organisatie die slavernij en mensenhandel bestrijdt, is vorige week vermoord. Dat maakte de organisatie op vrijdag bekend. Ook zijn taxichauffeur is om het leven gebracht.

Kimani deed onderzoek naar machtsmisbruik door de politie in Kenia. Samen met zijn cliënt Josephat Mwenda en taxi-chauffeur Joseph Muiruri werd hij op 23 juni ontvoerd in Nairobi. De lichamen van Kimani en Muiruri werden een week later, op 1 juli, bij een rivier in de Keniaanse hoofdstad teruggevonden. Mwenda wordt nog steeds vermist.

'Diep geraakt'
“We zijn diep geraakt door het verlies van onze collega Willie en taxi-chauffeur Joseph”, laat IJM-directeur Gary Haugen weten in een reactie. “IJM is in het leven geroepen om armen te beschermen tegen het geweld en tijdens het uitdragen van deze missie werd Willie van het leven beroofd", zegt Haugen. "We zetten de strijd voort tegen mensenhandel en machtsmisbruik en zullen er alles aan doen om licht over deze zaak te krijgen".

Petitie
IJM is een petitie begonnen waarin wordt geëist dat de daders voor de moord op Kimani en Muiruri verantwoordelijk gehouden zullen worden voor hun misdaden en dat Samuel M. Arachi, Director Inspector General van de Adminstrative Police in Kenia, uit zijn functie wordt ontheven.

'Brief aan onrecht'
Naar aanleiding van de moord schreef Sanjay Mcwan, directeur van IJM Mumbai, een open brief. Lees de naar het Nederlands vertaalde 'brief aan onrecht' hier.

Bron: IJM

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Bekijk hier de filmtrailer van ‘Tortured voor Christ’

Bekijk hier de filmtrailer van ‘Tortured voor Christ’

Docudrama over leven en lijden van dominee Richard Wurmbrand

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Zeeuwse kerken doen iets terug voor Pakistan

Zeeuwse kerken doen iets terug voor Pakistan

65 jaar na de watersnood in actie voor Pakistaanse christenen

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans