Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zo verras je je man of vader met Vaderdag!

in Geloven

Natuurlijk, een lekkere doucheschuim doet het altijd goed en ook een mooi knutselwerkje doet menig vaderhart smelten. Maar ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Lees dan deze 6 tips!

1. Geliefd

 “Wat ben je mooi!” of “wat kun je lekker koken!” Bijna iedereen vindt het fijn om af en toe een compliment te krijgen, maar in de praktijk gebeurt dat lang niet altijd. Daarom deze tip: pak 5 post-its en laat je kinderen opschrijven wat ze zo bijzonder aan hun vader vinden. Plak de post-its op Vaderdag op plekken waar hun vader die dag veel komt. Glimlach gegarandeerd! Wil je zelf iets voor je vader doen? Schrijf dan een mooie brief aan je vader waarin je vertelt wat hij voor jou betekent.

 2. Geef ‘Papa voor altijd’ van Max Lucado cadeau

Max Lucado valt misschien in de categorie ‘je houdt ervan of niet’, maar dit boek is zeker het lezen waard. Hij vertelt over de wijze lessen die hij van zijn vader leerde én zijn eigen ervaringen als vader. Houdt hij niet zo van Max Lucado? Kijk dan eens of hier wat tussen zit. Laat je kinderen er een mooie boekenlegger bij knutselen en klaar ben je!

3. Vaderdaglunch

De meeste vrouwen doen het wel met enige regelmaat: samen winkelen, lunchen of high-teaen. Maar hoe zit het de mannen? Neem eens goed de tijd voor je vader met een vaderdaglunch. Bij de Bruna koop je al voor 12,50 een ‘Gift for you Vaderdaglunch’

4. De hoofdrol in zijn eigen boek

Heeft jouw partner of vader stiekem nog een zwak voor Donald Duck? Laat hem dan de hoofdrol spelen in een gepersonaliseerde Donald Duck. Houdt hij meer van Baantjer of andere thrillers? Ook daarin kan hij de hoofdrol spelen.
Lees alle mogelijkheden hier.

5. Sieraad met betekenis 

Draagt jouw man of vader graag sieraden?  Doe hem dan een mooie armband cadeau. Helemaal bijzonder is het om de namen van de kinderen erin te laten graveren. Liever een christelijke touch? Er zijn ook christelijke sieraden te koop, onder andere bij PerleVera.

Beeld sieraad: PerleVera

6. Samen naar de Checkpointdag

Boogschieten, klimmen en nog veel meer avontuurlijke dingen staan op het programma van de komende Checkpointdag. Is jouw man een beetje sportief en zijn je kinderen tussen de 9 en 12 jaar? Geef ze dan nu op voor vader-zoondag of vader-dochteravond!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Poster | Je bent zo mooi

Poster | Je bent zo mooi

Vriendelijke woorden geven mensen kracht om te leven

'We hebben nog voor 4 jaar geld, dan is het op'

'We hebben nog voor 4 jaar geld, dan is het op'

Ron is 51 en werkloos

Heleen Dekens

‘In de kerk voel ik me thuis maar ook anders’

‘In de kerk voel ik me thuis maar ook anders’

Wendy is christen en transgender

Heleen Dekens

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans