Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Voorganger gaat viraal na aanslag Orlando

in Nieuws

Een Facebook-filmpje van voorganger Dave Bever, waarin hij kritiek uit op leden van de Amerikaanse Westboro Baptist Church, is deze week al meer dan elf miljoen keer bekeken. In de videoboodschap windt de voorganger zich op over de kerkleden die ‘blij’ zouden zijn met de aanslag op de homoclub in Orlando.

“God haat homo’s. God heeft de schutter gezonden”, was de boodschap die het twitteraccount van de beruchte kerkgemeenschap vlak na de aanslag in Orlando de wereld instuurde. Ook verstoorden kerkleden begrafenissen van de slachtoffers.

'Waag het niet!'
Bever, voorganger van de CrossLink Community Church in Ohio, is woest op de kerkleden: “Waag het niet om te zeggen dat God hier iets mee te maken had. Dit was niet Gods toorn, of Gods oordeel op homoseksualiteit. Dat is de slechtste theologie die ik ooit heb gehoord. Als je die boodschap de wereld instuurt moet je je schamen!”

Wereld vol haat
Bever gaat verder: “Jullie hebben de waarheid niet. Jullie kennen niet de genadevolle, liefdevolle God die ik ken. Gods hart breekt om degenen die hun leven verloren. Zijn hart breekt om het verdriet. En het breekt vanwege de gebrokenheid en de realiteit van een wereld vol haat."

Liefhebben als Jezus
De voorganger sluit zijn boodschap af met een oproep. “Laten we liefhebben zoals Jezus. Laten we elkaar genadig zijn. Laten we de kerk zijn. Laten we onze Bijbel kennen en de verandering in deze wereld zijn."

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en...
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans