Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Voor het eerst vrouw als Theoloog des Vaderlands

Janneke Stegeman wint prijs tijdens Nacht van de Theologie

in Nieuws

Oud-testamenticus Janneke Stegeman is tijdens de Nacht van de Theologie uitgeroepen tot Theoloog des Vaderlands. Ze ontving de bijbehorende prijs uit handen van haar voorganger bisschop Gerard de Korte.

Janneke (35) is Oud-Testamenticus. Ze werkt onder meer bij debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam en is projectcoördinator van Show Your Struggle. Ze promoveerde in 2014 cum laude op het bijbelboek Jeremia. Daarnaast is Janneke een van de oprichters van GENOT, het Genootschap voor Onbetamelijke Theologie.

De theologe won zaterdagavond de competitie van ds. Pim Brouwer en Prof. dr. Peter-Ben Smit, die samen met Janneke een paar weken geleden de voorronde overleefd hadden. De stem werd voor de helft bepaald door het publiek - dat de afgelopen weken via internet kon stemmen - en de andere 50% kwam van een vakjury van de organisaties die de Nacht van de Theologie ondersteunen.

Dit jaar werd voor het eerst bewust gezocht naar een talentvolle jonge theoloog. Het criterium om mee te doen aan de voorronde was dat de theologen jonger dan 40 jaar moesten zijn.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

'Stand-up theology zet christenen aan tot nadenken'

Dominee Tim Vreugdenhil trekt het land door met 'stand-up theology'

Nathalie van 't Slot

christelijke... 5 uur geleden
Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Zin in een dagje festival of boeiende conferentie deze zomer?

Overzicht christelijke evenementen zomer 2018

christelijke... 18 juni 2018
Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Volle kerken, volle stadions, volle recreatievelden, prachtig!

Blog van Andries Knevel

Andries Knevel

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’