Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tear en EO brengen lijst met rechtbrengers uit

Nominaties Goot500 van start

in Nieuws

Vanaf vandaag is het mogelijk om mensen te nomineren voor de Goot500. De Goot500 is een lijst van mensen die hun omgeving eerlijker en mooier maken. Van klein gebaar tot groots initiatief. De Goot500 verschijnt als magazine en wordt door Tear en de EO samen uitgebracht.

"We zijn juist op zoek naar kleine verhalen"

EO-directeur Arjan Lock: “De Goot500 wil een inspiratie zijn voor iedereen die op zijn of haar plek de wereld een stukje eerlijker en mooier wil maken. Het is ontzettend mooi om mee te werken aan een magazine met verhalen van grote en kleine helden."

'Strijders voor gerechtigheid'
Tear-directeur Marco van der Graaf is blij dat de Goot voor de tweede keer uitkomt: “Ik vind het geweldig dat we de Goot500 dit keer als Tear en EO samen gaan uitbrengen. Onze wereld heeft strijders voor gerechtigheid nodig! Dat klinkt als een ronkende term, maar meestal zijn het gewone mensen die trouw en zonder ophef zich sterk maken voor de ander. Dat zien wij gebeuren in de armste landen van de wereld waar wij werken en in Nederland. Mensen die betrokken zijn bij hun buurt, vluchtelingen opvangen of wekelijks koffie drinken met eenzame ouderen."

Nomineer!
Voor het verzamelen van 500 inspirerende verhalen is de hulp van het publiek nodig. Nomineren kan tot en met 1 augustus via EO.nl/goot500. Goot500-hoofdredacteur Marco van der Straten: "Iedereen kan iemand die groot of klein onrecht bestrijdt nomineren voor de lijst. Dat mag gaan om bekende namen, maar we zijn juist ook op zoek naar kleine verhalen, zoals je zus die al jarenlang als mantelzorger voor haar buurvrouw zorgt, of een gemeentelid dat zich inzet voor gevangenen.

Vanaf begin juli gaat onze redactie aan de slag met de nominaties. Uit alle inzendingen, en eigen research, stellen we vervolgens de lijst samen. Die verwerken we in een magazine waarin we de lijst van vijfhonderd namen opnemen én veel hoopvolle verhalen vertellen. In oktober verschijnt de Goot500 als bijlage bij EO Visie, gaat naar alle Tear-donateurs en is gratis aan te vragen als je iemand nomineert."

Wie mag volgens jou niet ontbreken in de Goot500? Nomineer iemand die jou inspireert!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons