Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Symposium over het geheim achter paus Franciscus

‘Waarom is deze paus zo populair?’

in Nieuws

Aan de vooravond van een vierdelige televisie-serie organiseert de EO op donderdagavond 23 juni om 19.30 uur een symposium over de heilige vader die in zijn eentje het negatieve imago van de katholieke kerk weet te kantelen. Waarom is deze paus zo populair? En hoe kan het dat vooral mensen buiten de katholieke kerk met hem weglopen?

Op zoek naar antwoorden op die vragen spreekt Tijs van den Brink met bisschop De Korte, Italië-deskundige Andrea Vreede en Vaticaanwatcher Stijn Fens. Theoloog en communicatiespecialist Jan Willem Wits ontrafelt het geheim achter het succes van paus Franciscus en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers legt uit waarom ook protestants Nederland deze paus in de armen sluit. Ook René de Reuver, de kersverse scriba van de PKN, schuift aan in de discussie.

Televisieserie
Rode draad door de avond is een aantal fragmenten uit de vierdelige televisieserie die Andries Knevel maakte voor NPO 2. In de serie bezoekt Knevel binnen- en buitenland om meer over deze vooruitstrevende paus te weten te komen.

Beeld: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

christelijke hulpverlening| Gratis onderwijs voor kinderen uit Paradise

Katholieke Kerk helpt schoolkinderen uit getroffen gezinnen

30 November 2018
‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Adieu God?| ‘Geloof lijkt op een plantje dat je tijdig water moet geven'

Schrijfster Esther Gerritsen opnieuw in gesprek met Tijs

Reinald Molenaar

Heleen Mees in 'Adieu God?'

Adieu God?| Heleen Mees in 'Adieu God?'

'Zingeving is een vorm van luxe'

26 October 2018