Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Stellen die samen bidden, blijven langer bij elkaar'

in Geloven

Een nieuw onderzoek onder Afro-Amerikanen en latino’s in Amerika toont aan dat stellen langer bij elkaar blijven, wanneer zij samen bidden. Dat schrijft Nicholas H. Wolfinger in zijn boek ‘Soul Mates’ over liefde en het huwelijk binnen de ondervraagde bevolkingsgroepen.

In het boek buigt de academici van de Universiteit in Virginia zich over de manier waarop het christelijk geloof de twee 'meest kwetsbare' bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten heeft versterkt.

Solidariteit
Volgens Wolfinger speelt het christelijk geloof een grote rol bij het versterken van banden binnen huwelijken en gezinnen. “Het geloof bevordert de solidariteit onder families, met name onder stellen”, zegt Wolfinger. Volgens de auteur toont bewijs aan dat het samen beleven van het geloof veel voordelen met zich meebrengt. 

Samen bidden
Zo zouden kerkgangers bijvoorbeeld vaker trouwen dan leeftijdsgenoten die de kerk niet bezoeken. “Families worden versterkt wanneer zij geïntegreerd zijn in een christelijke gemeenschap”, zegt Wolfinger. "Relaties worden nog duidelijker versterkt, wanneer families of stellen met elkaar bidden".

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

“Ik bad dagelijks om afstand van hem te nemen”

“Ik bad dagelijks om afstand van hem te nemen”

Na twee jaar strijd kiest Maaike voor ongelovige partner

“Als ik wegzak in geloof, gaat niemand dat thuis oppakken”

“Als ik wegzak in geloof, gaat niemand dat thuis oppakken”

Christel vertelt over het leven met een ongelovige partner

Als je partner niet gelooft…

Als je partner niet gelooft…

"Het voelt alsof er één puzzelstukje ontbreekt"

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans