Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rutte en paus bezorgd over christenen in Midden-Oosten

in Nieuws

Minister-president Mark Rutte is woensdag door paus Franciscus in audiëntie ontvangen. De premier bezocht het hoofd van de Katholieke Kerk in Vaticaanstad in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap.

Rutte sprak ongeveer twintig minuten met paus Franciscus, met behulp van een tolk. De belangrijkste thema’s die besproken werden waren de vluchtelingenproblematiek, de jeugdwerkloosheid in Europa en de positie van christenen in het Midden-Oosten. 

”De Rooms-Katholieke kerk en de andere christelijke kerken kunnen heel goed bestaan naast het islamitische geloof,” zei Rutte na afloop van de ontmoeting met de paus. “We hebben besproken dat door de strijd in Syrië en de opkomst van IS, die we nu aan het terugdringen zijn, christenen daar echter wel gevaar lopen. Het is van belang is dat alle christelijke kerken betrokken zijn, en dat we alles moeten doen om de situatie te stabiliseren.”

Rutte liet na afloop weten dat hij Franciscus niet heeft verzocht Nederland te bezoeken. "Dat is aan de bisschoppen", zei hij. Volgens de premier is de paus "een man met autoriteit" en inspireert hij "velen met zijn boodschap van hoop en verzoening".

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

ethisch dilemma 13 juni 2018
Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Italiaanse priester vindt € 36.000 in biechtstoel

Achtergelaten door een genereuze weldoener, of door een crimineel met spijt?

katholieke kerk 11 juni 2018
Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Kerk van kardinaal Wim Eijk sluit de deuren

Utrechtse kathedraal kreeg financiën niet rond

katholieke kerk 30 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’