Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Quote 500 krijgt tegenhanger met rechtbrengers'

Marco van der Straten vertelt over Goot500 in EO Live

Vanaf vorige week is het mogelijk om mensen te nomineren voor de Goot500, een lijst van mensen die hun omgeving eerlijker en mooier maken. De verzameling wordt op 27 oktober als magazine door Tear en de EO uitgebracht. Presentator Andries Knevel sprak in EO Live over het initiatief met Marco van der Straten, hoofdredacteur van het EO-weekmagazine Visie en de Goot500.

'Dikke knipoog'
“Je kunt het met een dikke knipoog een tegenhanger van de Quote 500 noemen”, zegt Marco van der Straten over het magazine. “Maar wij gaan de andere kant laten zien: mensen die anders rijk zijn. Mensen die niet alleen voor zichzelf kiezen, maar ook iets voor een ander over hebben.”

Hoopvolle verhalen
Voor het verzamelen van 500 inspirerende verhalen is de hulp van het publiek nodig. Van der Straten: “Nomineren kan tot en met 1 augustus 2016 via EO.nl/goot500 en vanaf begin juli gaat onze redactie aan de slag met de nominaties. Uit alle inzendingen, en eigen research, stellen we vervolgens de lijst samen. Die verwerken we in een magazine waarin we de lijst van vijfhonderd namen opnemen én veel hoopvolle verhalen vertellen”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

christelijke organisaties| 'Victor van Heusden zag eerst de mens en dan de mening'

Reacties op het overlijden van een pionier en ziener

14 November 2018
Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

christelijke organisaties| Christelijke organisaties onderzoeken hoe geloof vorm krijgt op het werk

Hoe uiten werknemers hun geloof?

14 November 2018
Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

christelijke evenementen| Christelijke pionier Victor van Heusden overleden

Van Flevofestival tot stiltecentrum

13 November 2018