Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Priester geeft paus boek over homo's

in Nieuws

De Nederlandse priester Pierre Valkering biedt paus Franciscus vandaag in het Vaticaan een boek over homoseksualiteit aan. Dat meldde de regionale omroep NH maandag. Het is de Italiaanse vertaling van het boek 'Dag jongen van licht’.

Het boek is een verzameling toespraken van de Amsterdamse studentenpastor en jezuïet Jan van Kilsdonk die tijdens zijn leven meer dan tweehonderd homoseksuele en terminale mannen begeleidde.

Het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores hoopt dat de gift “een positieve uitwerking zal hebben op het kerkelijk denken over het liefdesleven van homoseksuelen”.

Bron: NH

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Vaticaan bezint zich op relatiezaken

Synode over hertrouwen, homoseksualiteit, abortus en condooms

Bisschoppen op zoek naar nieuwe visie seksualiteit

Bisschoppen op zoek naar nieuwe visie seksualiteit

Paus Franciscus: 'Als een homo op zoek is naar God, wie ben ik dan om hem te veroordelen?'

Uitspraken paus homoacceptatie maken veel los

Uitspraken paus homoacceptatie maken veel los

Paus Franciscus heeft maandag met zijn uitspraken over homoseksualiteit veel los gemaakt. Ruim een half jaar na de kersttoespraak van zijn voorganger...