Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

PKN neemt afscheid van Plaisier met speciale viering

in Nieuws

De Amersfoortse dominee Arjan Plaisier neemt vandaag afscheid als scriba van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). In de Jacobikerk in Utrecht vindt daarom een speciale viering plaats. Plaisier was acht jaar lang het gezicht van de Protestantse Kerk.

Tijdens de viering zullen, naast dr. Arjan Plaisier zelf, ook ds. Lieuwe Giethoorn en ds. Karin van den Broeke voorgaan.

'Kerk van vele eeuwen'
Op 15 juni 2008 werd Plaisier door de synode benoemd tot scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland. Vier jaar later werd hij herbenoemd voor een tweede en daarmee laatste ambtstermijn. "Ik sta als mens in dienst van iets wat me te boven gaat", zegt Plaisier in een een afscheidsinterview in dagblad Trouw. "Ik ben leider geweest van iets dat veel groter is dan ik: de kerk van vele eeuwen."

Afscheid
De afscheidsdienst van Plaisier begint om 19.00 uur, in de Jacobikerk in Utrecht. Na afloop van de dienst zal er een afscheidsreceptie zijn, waar gelegenheid is dr. Arjan Plaisier te ontmoeten en afscheid van hem te nemen. De Reformatorische Omroep zal de afscheidsdienst van dr. Arjan Plaisier live uitzenden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’