Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus twijfelde aan zijn geloof in God

'Een christen die geen geloofscrises kent mist iets'

in Geloven

Paus Franciscus heeft naar eigen zeggen wel eens getwijfeld aan zijn geloof. Dat bekende de kerkleider afgelopen zaterdag tijdens een vraag- en antwoordsessie, zo schrijft het Katholiek Nieuwsblad.

Op een vraag van een student gaf hij aan dat hij meerdere keren in zijn leven aan zijn geloof in God twijfelde. “Een christen die geen geloofscrises kent die mist iets”, antwoordde de paus. Ook bekende hij de ‘de brutaliteit’ te hebben gehad ‘om Jezus te berispen’ en ervoer hij het geloof soms als een illusie of een alibi.

Volgens Franciscus betekent een geloofscrisis zowel een gevaar als een kans: “Een christen, zo heb ik geleerd, mag niet bang zijn om in crisis te raken: het is een teken dat hij vooruit gaat, dat hij niet is verankerd is aan de oevers van de rivier of de zee.”

Bron: KN
Beeld: Instagram

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Ruziemaken mag, maar niet als de kinderen erbij zijn'

paus| 'Ruziemaken mag, maar niet als de kinderen erbij zijn'

Advies van de paus aan ouders

14 January 2019
Gratis medische verzorging voor armen in Rome

paus| Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 November 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

katholieke kerk| Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 October 2018