Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Nieuw werkpakket voor moslimtieners

in Nieuws

De christelijke organisaties Evangelie & Moslims en Stichting Gave geven deze zomer het tienerwerkpakket 'Road 7' uit. Dit is een programma voor tienerwerkers die zoeken naar een werkvorm voor clubs met tieners uit migranten- en asielzoekersfamilies waarin het christelijk geloof doorklinkt.

Het programma richt zich op tieners van elf tot vijftien jaar. In de programma’s wordt rekening gehouden met geloof, cultuur, sociale omstandigheden en het reisverhaal van de ‘wereldtieners’.

Bijbelpersonen die ook in de Koran staan
De werkmap Road 7 bestaat uit 25 programma’s vol met ideeën voor spelletjes, muziek, filmpjes, creatieve en sportieve activiteiten. De programma’s gaan over thema’s die tieners aanspreken zoals talenten, vriendschappen, problemen en geluk. Elk programma haakt in op een persoon uit de Bijbel, die ook bekend is in de Koran zoals Abraham, David en Jezus. Daarnaast zijn er bijbehorende filmpjes met drama waarin tieners uit een asielzoekerscentrum meespelen. 

Aandacht en hoop
"We willen heel graag moslimtieners aandacht geven en hoop bieden", aldus Cees Rentier, directeur van Evangelie & Moslims. "Het programma Road 7 is getest onder doelgroep en blijkt goed aan te sluiten bij de belevingswereld van deze groep tieners. Een van de meelezers zei dat ze wilde dat zij zoiets had gehad in de tijd dat zij op het azc woonde. Ze had het echt nodig in die tijd"

Ondersteuning tienerwerkers
Road 7 is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Evangelie & Moslims en Gave. Beide organisaties hebben als doel kerken te helpen bij het contacten leggen met vluchtelingen en moslim(migranten). Zij willen graag tienerwerkers ondersteunen die op clubs aan tieners uit de azc’s en uit de migrantenfamilies de hoop van het evangelie willen delen.

Vanaf 1 augustus kan het werkpakket via de site www.road7.nl bekeken en besteld worden. Er kan gratis een proefprogramma worden gedownload. Het werkpakket Road 7 is vanaf 1 september beschikbaar. Bij bestelling wordt ook een inlogcode gegeven voor de onlineversie van het programma. Onderdeel van Road 7 is ook een training voor de gebruikers en een handleiding met tips voor de tienerwerker.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Blog van Tim van Wijngaarden

TimZingt

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

BEAM organiseert webinar voor jeugdleiders

Hoe houd je jongeren enthousiast over het geloof?

christelijke... 11 april 2018
IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

IkzoekGod.nl lanceert een e-cursus voor pasbekeerden

Cursus geeft achtergrondinformatie en tips

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’