Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Marokkaanse christenen delen geloof via Youtube

in Mediatips

Op een nieuw Youtube-kanaal, genaamd ’Moroccan and Christian’, delen Marokkaanse christenen hun geloof met landgenoten. Dat schreef Marokko.nl op maandag. In de filmreeks vertellen de christenen over hun bekering en reageren ze op diverse misverstanden over het christendom onder moslims.

“Het doel van de serie is om aan Marokkanen te laten zien wie we zijn en met welke worstelingen we te maken hebben”, zegt Bosra, producer van webserie. “We willen de onwaarheden weerleggen die over onze motieven bestaan en maken duidelijk onderscheid tussen de westerse cultuur en het christendom in de Bijbel.

De filmpjes zijn gemaakt in samenwerking met het Egyptische kanaal Alhayat TV. In de eerste delen vertelt ex-moslima Imane over haar bekering en over de vooroordelen die hierbij volgden. In het tweede deel vertelt Atika over de christelijke gemeenschap in Marokko: “Wij Marokkaanse christenen leven heel normaal, net als andere Marokkanen. We houden van ons land, willen vooruitgang en ons aan de wetten houden”.

Christenen in Marokko hebben in verhouding tot omringende landen relatieve vrijheid. Evangeliseren of het verspreiden van christelijke boeken is echter verboden. De filmpjes zijn dan ook uitsluitend op internet te bekijken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018