Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerken in Orlando bieden gratis uitvaartdienst aan

in Nieuws

Een groot aantal kerken in Orlando hebben hun kerkgebouw gratis aangeboden aan nabestaanden van de slachtoffers van de aanslag in homoclub Pulse. Er vielen 49 doden en 53 gewonden, zo meldde de burgemeester van Orlando eerder.

Het aanbod komt onder anderen van de Forest Lake Church, de Metro Church, en de Florida Hospital Church in Orlando. Sommige kerken boden niet alleen hun kerkgebouwen aan, maar stelden ook predikanten en faciliteiten als eten en drinken beschikbaar.

“Het is een uitdrukking van liefde”, zei Forest Lake pastor Bernie Anderson tegenover Huffington Post. “Het is gewoon een manier om te zeggen: ‘dit is mijn broeder, dit is mijn zuster. Dit zijn mensen in nood… We moeten er voor hen zijn.”

Pastor Andy McDonald van de Hospital Church: “We willen de families alles aanbieden wat ze nodig hebben om de dienst vorm te kunnen geven: van een predikant of pastoraat, tot bijvoorbeeld de liturgieblaadjes”.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

Boekenpodcast 'De Eerste Zin' met Joke Verweerd

'Troostpleister' vertelt over de rauwheid van rouw

Tirza van der Graaf

rouwverwerking 14 juni 2018
Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

Schrijver Raymond van de Klundert (Kluun) in ‘De Kist’

‘Ik sluit niet uit dat er meer is dan wij denken’

rouwverwerking 13 mei 2018
Dochters herdenken hun overleden moeder

Dochters herdenken hun overleden moeder

Op Moederdag in 'Ik mis je', 9.00 uur, NPO 2

christelijke... 12 mei 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’