Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken en moskee helpen gedupeerden autobranden Ede

in Nieuws

Vier kerken en de Marokkaanse moskee in de Edese wijk veldhuizen gaan geld inzamelen voor de gedupeerden van de autobranden in het recent door rellen geplaagde stadsdeel. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Naast de moskee doen de hervormde gemeente De Ark, de protestantse gemeente De Open Hof, de vrijgemaakt-gereformeerde Ontmoetingskerk en de evangelische Connectkerk mee aan de actie. De inzameling wordt gecoördineerd door stichting Samenstede, het officiële orgaan van de Marokkaanse Edenaren.

Gesprekken met moslims
Ds. Heutink is enthousiast over de inzameling: “Wat ik mooi vind, is dat er meer gebeurt dan een geldwervingsactie. Er ontstaat verbinding tussen verschillende wijkbewoners. In onze gesprekken met moslims, die nu de ramadan vieren, kan het zo maar over Jezus gaan.”

De predikant staat al vijftien jaar in Veldhuizen. “Er ontstaan de laatste tijd meer ingangen tot de Marokkaanse gemeenschap”, zegt Heutink.

Bron: Reformatorisch Dagblad
Beeld: Twitter

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

Nederlandse PopUpkerken halen geld op voor moskeeën

'We willen duidelijk maken dat Pegida niet het Nederlandse volk vertegenwoordigt'

30 mei 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan