Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Jeruzalem eist onmiddellijke bouwstop Tempelberg

in Christelijk Nieuws

Het gemeentebestuur van Jeruzalem heeft dinsdag van de Jordaanse stichting die verantwoordelijk is voor de Tempelberg, de Waqf, een onmiddellijke bouwstop op de Tempelberg geëist. Dat meldt Israel Today. De activiteiten van de Waqf zouden de Tempelberg en de daar begraven artefacten aanzienlijke schade toebrengen.

De stichting Waqf, die onder Palestijnse leiding staat, maar officieel bij Jordanië behoort, graaft en bouwt al jarenlang op de Tempelberg en negeert daarbij archeologische vondsten van Joodse origine, die later op stortplaatsen werden teruggevonden.

In de eis van het Jeruzalemse stadsbestuur legde de Israel Antiquities Authority uit, dat de huidige bouwactiviteiten langs de Muur van de Tempelberg aanzienlijke schade veroorzaken. De eis om de activiteiten te beëindigen werd goedgekeurd door premier Benjamin Netanyahu, die dit onderwerp in een van de volgende kabinetszittingen zal bespreken.

Bron: Israel Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons