Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

HGJB lanceert online test voor jeugdwerkers

in Geloven

De protestantse jeugdwerkorganisatie HGJB heeft donderdag een online jeugdwerkscan gelanceerd. Dat meldt het Nederlands Dagblad. Via de online test kunnen jeugdwerkers in één oogopslag zien waar ze hun energie het beste in kunnen steken.

“Vaak handelen jeugdwerkers naar de verwachtingen van anderen en doen ze niet per se wat het beste is voor tieners”, vertelt HGJB-jeugdwerkadviseur Jan Willem van Dijk. “Deze test invullen kost maximaal een kwartier. Vervolgens krijg je in hapklare brokken de punten waar je je op kunt focussen.”

De online test gaat over de activiteiten die voor tieners worden georganiseerd en over de houding en principes binnen het jeugdwerk. Andere vragen gaan over de houding van jeugdleiders. Kennen ze de namen van alle jongeren? Bidden ze regelmatig zelf voor jongeren en hebben ze ook buiten de activiteiten om contact met de jeugd?

Nadat ze de vragen hebben beantwoord en de scan is afgerond, krijgen de jeugdwerkers de aandachtsgebieden te zien. Daarvan zijn er vijf: geloofsbeleving, verbinding, missionair, relevantie of betrokkenheid.

Klik hier voor de test.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons