Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Groot-Brittannië test Bijbelkennis van vluchtelingen

'Wat is de kleur van je Bijbel?'

in Nieuws

De Britse overheid is van plan om christelijke vluchtelingen te testen op hun kennis van het christelijke geloof, zo meldt Kerknet. De overheid wil op die manier moslims op het spoor komen die zich uit opportunisme tot het christendom hebben bekeerd.

Naar verluid vragen zij regelmatig asiel aan in het Verenigde Koninkrijk om aan religieuze vervolging te ontkomen. Vluchtelingen krijgen eenvoudige vragen zoals een opsomming van de Tien Geboden of toelichting bij het pinksterfeest voorgelegd. Wie de vragen fout beantwoordt, dreigen voortaan afgewezen te worden.

“Er zat een aparte vraag bij”, zegt de Iraanse vluchteling Mohammed. “Ze vroegen me wat de kleur van mijn Bijbel was. Ook vroegen ze me de tien geboden op te noemen. Ik kende ze niet allemaal uit mijn hoofd.”

Ook hindoes en leden van andere religieuze minderheden uit deze landen trachten op basis van hun geloof asiel aan te vragen. Of ook voor hen een test is voorzien, is nog niet duidelijk.

Beeld: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Klaagliederen

Klaagliederen

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

5 bizarre wandelavonturen in de Bijbel

5 bizarre wandelavonturen in de Bijbel

De vierdaagse is er niets bij

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’