Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gebedsdiensten na schietpartij in homoclub Orlando

in Geloven

In het Amerikaanse Orlando vonden op zondagavond tientallen gebedsdiensten plaats, naar aanleiding van de gruwelijke schietpartij in een homoclub. De aanslag kostte zeker vijftig mensen het leven. “Er heerst boosheid, verdriet en ongeloof”, zegt dominee Brown van de Metropolitan Community Church.

Brown: “We hebben gezongen en gebeden om samen tegen het geweld op te staan. Op deze momenten kun je niet genoeg samen zijn. We moeten er voor elkaar zijn en elkaar troost bieden".

Dominee Nancy Oliver, van de Cathedral Curch of Saint Luke, was na de aanslag aanwezig bij de ingang van een ziekenhuis om families bij te staan. “Ik kocht een aantal koffiekannen en flesjes water voor mensen die hier stonden te wachten. Ik bad met families en luisterde naar hun verhalen. Dat is alles wat je op zo’n moment kun doen”.

Beeld: Voorganger Kelvin Cobaris omarmt homorechten-activist Terry DeCarlo en de stad commissaris. (Twitter)

Bid mee voor #Orlando via MyPrayerFor:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse