Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Franse christenen vrijgesproken van homodiscriminatie

in Christelijk Nieuws

Twee Franse christenen die vorig jaar in november werden beboet vanwege hun  standpunt over homoseksualiteit, zijn in hoger beroep vrijgesproken. Dat blijkt uit een uitspraak van het gerechtshof in Bordeaux vorige week.

De christenen hadden een folder uitgedeeld met de titel 'Délivré de l'homosexualité' (Bevrijd van homoseksualiteit). In de folder werd omschreven hoe een jongeman bevrijd wordt van zijn homoseksuele gevoelens nadat hij Jezus had gezien. De plaatselijk homo-organisatie Adhéos kreeg de folder ook onder ogen en deed aangifte.

Het duo kreeg elk een boete van 1500 euro. Volgens de rechter maakten de twee zich schuldig vanwege het aanzetten tot discriminatie op grond van seksuele geaardheid. Volgens het gerechtshof in Bordeaux is daar geen sprake van.

Bron: Reformatorisch Dagblad/Gaysite.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons