Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

EU doet te weinig aan godsdienstvrijheid

in Nieuws

De Europese Unie moet veel meer werk maken van de vrijheid van godsdienst en overtuiging buiten Europa. Het buitenlandse beleid moet vervolging wegens religieuze overtuigingen in landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië veel hoger op de agenda zetten. Dat stelt een werkgroep van het Europees Parlement donderdag in haar jaarverslag.

De Nederlandse Europarlementariërs Peter van Dalen (ChristenUnie-SGP) en Dennis de Jong (SP) zijn beiden voorzitter van de groep, die een groot deel van het parlement vertegenwoordigt. De Jong betreurt het dat de EU "nog steeds compromissen zoekt in de mensenrechten ten gunste van de meer economische en geopolitieke agenda". Van Dalen wijst op de 'uitroeiing' van christenen in Irak en Syrië en het groeiende geloofsgerelateerde geweld in India en Pakistan.

De groep is positief over de EU-gezant voor geloofsvrijheid die de Europese Commissie in mei benoemde. De Slowaak Ján Figeľ werd aangesteld om de vervolging van religieuze en etnische minderheden scherper op het netvlies te krijgen.

Bron/beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans