Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

EO en Nederlands Dagblad lanceren nieuwsplatform Dag6

in Mediatips

Dag6 is de nieuwe naam van het journalistieke medium dat de Evangelische Omroep en het Nederlands Dagblad hebben opgericht. Dat maakten de initiatiefnemers op vrijdagavond bekend. Dit najaar wordt de app gelanceerd en verschijnt het eerste geschreven magazine.

Zesde scheppingsdag
De naam van het platform verwijst naar de zesde scheppingsdag, waarop de mens geschapen is. “Die mens maakt fouten, doet dingen verkeerd, maar blijkt ook creatief te zijn en in staat tot samenwerken", zegt Adriënne Simons, redacteur en spil van Dag6. "En juist dat samenwerken doen we met hart en ziel.”

Samenwerking
Het platform richt zich op christenen onder de 45 en komt voort uit de samenwerking die het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep begin dit jaar aangingen. Het Commissariaat voor de Media heeft toestemming gegeven voor deze unieke publiek-­private samenwerking, die is bedoeld om nieuwe generaties betrokken gelovigen te bereiken met journalistiek vanuit een duidelijke, christelijke identiteit.

Vanaf het najaar zal Dag6 gebruikers via een nieuwsapp dagelijks voorzien van het laatste nieuws en inspirerende initiatieven. Het bijbehorende magazine levert een offline-ervaring, met ruimte voor reflectie en ontspanning.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dag6 met ‘kabinet van vakmensen’ uit de startblokken

Dag6 met ‘kabinet van vakmensen’ uit de startblokken

Nieuw journalistiek platform EO en Nederlands Dagblad

Nieuwe website legt Bijbelse begrippen uit aan jongeren

Nieuwe website legt Bijbelse begrippen uit aan jongeren

Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) lanceert ‘ABC van het geloof’

Nederlands Dagblad en EO starten journalistieke samenwerking

Nederlands Dagblad en EO starten journalistieke samenwerking

Organisaties willen nieuwe journalistieke formats ontwikkelen