Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Drie zendelingen vermist in Midden-Oosten

in Christelijk Nieuws

Drie zendelingen in het Midden Oosten zijn aangevallen door moslimextremisten en worden vermist. Dat meldt Christian Today. De zendelingen waren werkzaam voor Bibles for Mideast, een organisatie die ondergrondse kerken in zeventien landen van Bijbels voorziet.

Woordvoerder van de organisatie Paul Ciniraj zegt dat het gaat om Stephan (32), Samuel (29) en James (30). De mannen werden zondag op brute wijze aangevallen bij een bushalte. Omstanders schoten te hulp en brachten de zendelingen naar het ziekenhuis.

De mannen wilden het ziekenhuis echter snel verlaten, omdat ze van mening waren dat de aanvallers nog steeds een gevaar vormden. Ze vertrokken in een ‘nep-taxi’ met twee andere passagiers en worden sindsdien vermist. “We hebben geprobeerd te bellen, maar krijgen geen antwoord”, zegt Ciniraj. “We hebben op alle locaties gekeken waar ze mogelijk naartoe gevlucht zouden kunnen zijn, maar hebben ze niet gevonden”.

Ciniraj vermoedt dat de mannen zijn ontvoerd door de taxi-chauffeur en zijn medepassagiers.

Bron: Christian Today
Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons