Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen bidden voor Britse referendum

in Nieuws

Honderden christenen in Groot-Brittannië komen vanavond bij elkaar op het Parliament Square, waaraan het Britse parlement zetelt. Samen bidden zij voor het land, dat morgen over het lidmaatschap van de Europese Unie zal beslissen.

Volgens Christian Today is iedereen, van elke religie en denominatie, welkom op de gebedsbijeenkomst. Dominee Patrick Allerton: “Er wordt gebeden voor genezing van de natie en haar politiek. Hiermee maken we tevens een zichtbare statement dat de kerk in Engeland leeft en betrokken is”. Volgens Allerton is het belangrijk dat christenen betrokken zijn bij de politiek, om samen op te komen voor ’Gods wil op aarde’.

De Kerk van Engeland neemt officieel een neutraal standpunt in over de vraag of Groot-Brittannië wel of niet bij de EU blijft. Echter, de ene na de andere bisschop verklaarde zich in de afgelopen weken voor of tegen, zo schrijft het ND. De Britse kerkelijke top lijkt net zo verdeeld over het referendum als het gewone volk.

Het blijven-of-vertrekken referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie wordt op 23 juni gehouden. De stembureaus zijn geopend tussen 8u ’s ochtends en 11u ’s avonds (Nederlandse tijd). De uitslag wordt vrijdag 24 juni in de vroege ochtend verwacht.

Beeld: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

"In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God"

Interview met Don Ceder: Advocaat, bestuurder en lijsttrekker.

Femke Taale

CDA-voorzitter Ruth Peetoom te gast in 'Andries':

CDA-voorzitter Ruth Peetoom te gast in 'Andries':

'Ik word wel weer predikant'

politiek en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans