Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christelijke zangeres Christina Grimmie vermoord

in Christelijk Nieuws

De 22-jarige christelijke Amerikaanse zangeres Christina Grimmie, bekend van 'The Voice', is vrijdag tijdens een concert in Orlando (Florida) doodgeschoten. Het motief van de dader, Kevin James Loibl (27), was aanvankelijk onduidelijk.

Na analyse van de telefoon en de computer van Loibl lijkt het waarschijnlijk dat hij Grimmie vermoordde, omdat ze christen was. Dat schrijft Uitdaging Online, op basis van de krant ‘Santa Monica Observer’. 

'Ik ben christen'
Op haar website getuigde Grimmie openlijk van haar geloof. Zo vroeg ze zich bijvoorbeeld af waarom mensen zich zo gemakkelijk christen noemen. De zin ‘ik ben christen’ had volgens haar geen betekenis meer in Amerika. “Veel mensen weten niet wat het betekent christen te zijn. Het is niet genoeg om de Bijbel te lezen of een keer naar Israël te reizen.”

Gebed en steun
Marcus, de broer van Christina Grimmie, overmeesterde de schutter direct na de aanslag. Door zijn snelle handelen is volgens de politie erger voorkomen. Hij sprak zich uit via Facebook: “Ik ben weggeblazen door de gebeden en steun. Christina was meer dan mijn zusje. Ze was een partner in het leven. Een superster. Een clown. Introvert. En een vriend van iedereen. Oprecht. Maar boven alles... was ze mijn kleine zusje. Ze hield van God en haar familie en was er altijd voor me en ik weet echt niet wat ik zonder haar moet.”

Grimmie werd bekend door haar deelname aan de talentenjacht ‘The Voice’ en haar YouTube-video's. Haar YouTube-kanaal heeft meer dan 3,1 miljoen abonnees. De video's werden bijna 380 miljoen keer aangeklikt. Luister hier naar de uitvoering van één van haar favoriete nummers, 'In Christ Alone':

"'Till He returns or calls me home,
Here in the power of Christ I'll stand."

Bron: ANP/Uitdaging

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons