Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christelijke boksers gedenken Muhammad Ali

in Nieuws

De dood van Muhammad Ali heeft veel losgemaakt in de sportwereld. De wereldberoemde bokser overleed vrijdagavond in een ziekenhuis in Arizona op 74-jarige leeftijd. Ali was donderdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen. Al snel kwamen berichten naar buiten dat de situatie van de oud-bokser hard achteruitging.

De christelijke boksers Evander Holyfield en Manny Pacquiao reageerden ontdaan op het overlijden van Ali. “We hebben vandaag een gigant verloren”, aldus Pacquiao. “Het boksen heeft enorm veel geprofiteerd van het talent van Muhammad Ali, maar de mensheid haalde nog meer profijt uit diens goedheid. Onze gebeden gaan uit naar de familie van Ali. Moge God hen zegenen”. Holyfield: “Rust in vrede broeder, ik zal je niet vergeten”.

Ali brak op 22-jarige leeftijd met het christendom en bekeerde zich tot de islam. Hij noemde zich niet langer Cassius Clay, omdat hij de naam als slavennaam beschouwde. Ali nam in 1981 afscheid van het boksen en werd drie jaar later met Parkinson gediagnosticeerd. Hij laat zijn vrouw en negen kinderen achter.

Beeld: Facebook

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Ali brak met christendom vanwege westers Jezusbeeld’

‘Ali brak met christendom vanwege westers Jezusbeeld’

Volgens een autobiografie over het leven van Muhammad Ali brak de oud-bokser met het christelijk geloof vanwege westerse portretten van Jezus als...

islam en...
Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans