Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Acteur McConaughey geïnspireerd door Bijbel

in Geloven

Matthew McConaughey, één van de meest succesvolle acteurs in Hollywood, sprak onlangs met The Daily Beast over zijn nieuwe film ‘Free State of Jones’. Hierin vertolkt de 46-jarige acteur de rol van verzetsstrijder Newton Knight, een christelijke boer en voormalige Confederatie-soldaat die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog voor boeren en slaven in opstand kwam.

In het waargebeurde filmdrama verliest Knight zijn eigen zoon tijdens de wrede oorlog, wat voor hem de reden is om de strijd aan te gaan tegen het zuiden. Hij roept lokale slaven en boeren op om mee te vechten, met als doel: vrijheid, gerechtigheid en een eigen vrije staat. Knight schrijft hiermee geschiedenis en komt in de boeken als een vermaarde voorvechter tegen rassendiscriminatie.

Gerechtigheid
McConaughey raakte geïnspireerd door Bijbelse waarden als mededogen, naastenliefde en gerechtigheid, waar Knight zijn kracht uit putte. “Hij had een morele code die in de Bijbel gegrond was”, vertelt de Hollywood-ster. “Met opdrachten als het liefhebben van je naaste en mensen te zien als gelijkwaardig.”

'Jongen van het Nieuwe Testament'
Hoewel Newton Knight volgens McConaughey geen ‘keer de andere wang-type’ was, maar een ‘jongen van het Nieuwe Testament’, heeft de acteur veel bewondering voor de verzetsstrijder: “Een van de dingen die me aan hem opviel was dat als hij iets zag dat verkeerd of onrechtvaardig was, dat hij het niet kon negeren. Dat is iets wat ik erg in hem waardeer”.

'Free State Of Jones' is vanaf september 2016 te zien in de Nederlandse bioscoop.

Free State of Jones | Official Trailer | Own It Now on Digital HD, Blu-ray, & DVD

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

‘I Can Only Imagine’ van MercyMe: geboren uit diepe pijn

Gert-Jan Schaap

christelijke... 16 maart 2018
Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

Dit is de trailer van een nieuwe film over paus Franciscus

‘Pope Francis - A Man of His Word’ van de beroemde cineast Wim Wenders gaat 18 mei in première

Gert-Jan Schaap

paus 14 maart 2018
Film over het leven van Jezus in 1500 talen uitgebracht

Film over het leven van Jezus in 1500 talen uitgebracht

Meer dan 200 miljoen mensen tot geloof gekomen door film ‘Jesus’

evangelisatie 6 maart 2018