Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Wijk bij Duurstede krijgt Bonifatius-monument

Komst van grondlegger van het christendom in Nederland wordt herdacht

in Christelijk Nieuws

Op zaterdagmiddag 28 mei wordt op de Markt in Wijk bij Duurstede een monument onthuld ter ere van de aankomst van Bonifatius in Dorestad 1300 jaar geleden.

De Engelse monnik kwam in Dorestad, het vroegere Wijk bij Duurstede, aan als Wynfreth en kreeg later van de paus de naam Bonifatius. Het kunstwerk is een reliëf van de haven van Dorestad en Bonifatius die het evangelie komt brengen. 

Het kunstwerk wordt ingemetseld in de buitenmuur van de Grote Kerk aan de Markt. Kunstenaar Serge van Druten legt in zijn werkplaats in Hoogland laatste hand aan het monument.

Onthulling
De onthulling op de Markt vindt plaats op 28 mei om 16.00 uur door scriba A.J. Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland en hulpbisschop Th.C.M. Hoogenboom van Aartsbisdom Utrecht. Deze gezamenlijke handeling symboliseert dat de beide kerken een gemeenschappelijk verleden hebben. De onthulling is voor iedereen vrij toegankelijk.

Beeld: Standbeeld van Bonifatius in Fulda (Duitsland)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons