Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

VS eisen doodstraf tegen kerkschutter

in Nieuws

Het Amerikaanse ministerie van Justitie gaat de doodstraf eisen tegen Dylann Roof, de jonge man uit South Carolina die ervan verdacht wordt vorig jaar negen mensen te hebben doodgeschoten in een zwarte kerk in Charleston.

"De aard van het misdrijf en het leed dat daaruit is voortgekomen dwingen tot deze beslissing", liet minister van Justitie Loretta Lynch dinsdag weten.

Roof (22) opende het vuur toen hij deelnam aan een bijbelklas in de Emanuel African Methodist Church. Hij zou later hebben bekend dat hij daarmee een rassenoorlog hoopte te ontketenen. Roof had een website opgezet waar hij een manifest met zijn opvattingen over blanke suprematie op had geplaatst. Ook stonden er foto's op waarop hij poseerde met neonazistische symbolen.

Vergeving
De dochter van een van de slachtoffers vergaf Roof. "Je hebt iets enorm kostbaars van me afgepakt. Ik zal haar nooit meer horen praten. Ik kan haar nooit meer vasthouden, maar ik vergeef je. En God vergeeft je." Een moeder die haar zoon heeft verloren, zei dat "elke vezel in haar lichaam pijn doet", schreef de lokale krant uit Charleston, The Post and Courier. Roof liet geen enkele emotie zien toen de nabestaanden spraken.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’