Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Twee zendelingen vermoord in Jamaica

in Nieuws

Twee Amerikaanse zendelingen in Jamaica zijn zaterdag op brute wijze om het leven gebracht. De mishandelde lichamen van Randy Hentzel (48) en Harold Nichols (53) werden op een afgelegen gebied in het land gevonden. Direct na de vondst werd een politieonderzoek gestart.

De zendelingen waren werkzaam voor de Amerikaanse zendingsorganisatie TEAMS for Medical Missions en woonden met hun families in het Caribische land. Voor Ray Shive, voormalig directeur van de organisatie, kwam het schokkende nieuws bijzonder onverwacht. “Randy en Harold waren zich wel bewust van het aanhoudende geweld in Jamaica, maar hadden geen reden tot angst voor hun eigen veiligheid”, zegt Shive.

Gekend en geliefd
De zendelingen werden in Jamaica met veel respect behandeld door de lokale bevolking. “Harold was misschien wel een van de aardigste personen die ik ooit heb ontmoet”, zegt Shive. “Overal op het eiland werd hij geliefd en gekend”. Samen met zijn vrouw zette hij zich al twaalf jaar in voor kinderen en arme mensen. Hendel begon zijn werk zes jaar geleden op het eiland. “Zijn grootste bediening was het geven van Bijbelstudies”, aldus Shive.

Steun en gebed
De kerk van een van de zendelingen heeft opgeroepen tot gebed en startte een fonds om de nabestaanden te ondersteunen. Ook werd de kerkwebsite voorzien van een pagina, waar mensen hun steunbetuigingen met de families kunnen delen.

Bron: CBN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Wie laat zijn kinderen tussen deze haaien zwemmen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 33)

Bart van Delen

13 augustus 2018
Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Weer zo'n wonderbaarlijke bekering in een vliegtuig...

Blog van Tim van Wijngaarden

TimZingt

Deze zendelingen kunnen wel wat hulp gebruiken

Deze zendelingen kunnen wel wat hulp gebruiken

Zendingswerkers zoeken vrijwilligers

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan