Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Trump valt theoloog Russell Moore aan

in Christelijk Nieuws

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft een opmerkelijk Twitter-bericht doen uitgaan over theoloog Russell Moore, een van de belangrijkste evangelische leiders in de VS. "Moore is een verschrikkelijke vertegenwoordiger van de evangelicals en alles waar zij voor staan”, schreef Trump. “Een nare man, zonder hart!"

Trump plaatste de tweet naar aanleiding van een kritisch betoog door Moore aan zijn adres. Zijn presidentiële campagne zou een “moreel walgelijke realityserie” zijn.

'Naar mannetje'
Op de aanval van Trump reageert Moore met enige satire: “Ja, ik ben een naar mannetje, zonder hart. Dat is een van de weinige dingen waarover ik het met hem eens ben”, zegt Moore op CNN. “We zingen wel eens ergere dingen over onszelf op zondagochtend. We hebben Gods genade hard nodig”.

Volgens Moore vragen veel Amerikaanse christenen zich af wat de gevolgen zijn voor Amerika, nu zowel de Republikeinen als de Democraten zich in een "bedenkelijke richting" bewegen. “Veel christenen denken erover om niet te stemmen, om zelf een nieuwe kandidaat aan te dragen, of om op een derde partij te stemmen”, zegt Moore.

Rolmodel
“Er is momenteel geen presidentskandidaat die door christenen kan worden gerespecteerd, of die een voorbeeld voor hun kinderen kan zijn”, vervolgt Moore. “Ik ben zelf vader van vijf zonen en ik wil niet dat mijn kinderen zien hoe Trump over vrouwen praat, hoe hij met seksualiteit omgaat, of hoe hij over morele basisprincipes praat.”

Bron: CNN

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons