Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tientallen Pakistaanse christenen opgepakt

in Nieuws

De politie in de Pakistaanse stad Faisalabad heeft vorige week bij een kerk tientallen christenen gearresteerd omdat ze terroristische activiteiten zouden ontplooien. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad. De meesten zijn inmiddels weer vrij.

Volgens een bericht van de British Pakistani Christian Association van gisteren vonden de arrestaties donderdag plaats nadat agenten christelijke vrouwen lastig­vielen. Op dat moment werd er in de kerk een gebedssamenkomst gehouden. Toen er mannen uit de kerk tussenbeide kwamen, ontstond een handgemeen. Daarop werden tal van christenen, onder wie diverse vrouwen, aangehouden.

De politie voert een recent aangenomen antiterrorismewet aan als grond voor de aanhoudingen. Christenen hebben maandag xtegen de arrestaties geprotesteerd. Ze eisten herziening van de antiterrorismewet en vrijlating van alle gearresteerden. De meeste christenen zijn inmiddels weer op vrije voeten, mede als gevolg van druk van christelijke leiders en buitenlandse organisaties.

Bron: Reformatorisch Dagblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

800.000 handtekeningen als hart onder de riem

800.000 handtekeningen als hart onder de riem

Christenen wereldwijd ondertekenen petitie als steun voor minderheden in Irak en Syrië

Joëlle Post

Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

Open Doors houdt geheime Kerstdiensten in Nederland

'Ervaar hoe vervolgde christenen Kerst vieren'

Hierom worden steeds meer moslims christen

Hierom worden steeds meer moslims christen

'Hoe kun je haat beantwoorden met liefde?'

Sjoerd Wielenga