Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Regering Brazilië haalt kinderen uit christelijk tehuis

Overheid ziet tehuis als zendingspost

in Christelijk Nieuws

In Brazilië zijn kinderen op last van de regering uit het evangelische kinderhuis Horeb Brazilië gehaald. Dat meldt Uitdaging Online, op basis van berichtgeving van Filadelfia Zending. De kinderen werden naar een ander tehuis gebracht.

Sinds april wordt het kindertehuis door de overheid als zendingspost gezien. Dat betekent een ingrijpende verandering. Het staat niet meer onder toezicht van de burgerlijke gemeente en Justitie. Voor een zendingspost zijn er weliswaar meer mogelijkheden, maar er is ook geen subsidie meer. 

Afgelopen jaren werd de regelgeving steeds strenger. Ook mochten bepaalde activiteiten niet meer worden georganiseerd, zoals een evangelisatieprogramma voor kinderen in de sloppenwijken. Het zendingsgenootschap heeft gebed gevraagd. De kinderen die nu zijn verhuisd, waren er eerder door de overheid zelf geplaatst, maar dat kan volgens de autoriteiten niet langer in een zendingshuis.

Bron: Uitdaging Online

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons