Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Opnieuw Chibok-meisje gered

in Nieuws

Opnieuw is een meisje uit Chibok gered, twee jaar nadat ze met een groot aantal medescholieren werd ontvoerd door Boko Haram. Dat heeft een woordvoerder van het Nigeriaanse leger donderdagavond bekendgemaakt.

Volgens verschillende mediaberichten maakt de bevrijding van het tweede Chibok-meisje deel uit van een aanval van Nigeriaanse strijdkrachten. Het leger wist 97 gegijzelde vrouwen en kinderen te bevrijden die door Boko Haram werden vastgehouden. Onder hen bleek het tweede meisje uit Chibok te zijn. Bij de aanval in het woud van Sambisa werden 35 terroristen gedood.

Ontsnapt
Dinsdag werd de negentienjarige Amina Ali Darsha Nkeki al gevonden. Ze was met haar vier maanden oude baby ontsnapt uit het kamp waar ze door de islamitische terreurorganisatie gevangen werd gehouden. Donderdag werd ze ontvangen door president Muhammadu Buhari. Het was een emotionele ontmoeting. ,,Ik ben net als alle Nigerianen en vele anderen heel blij dat Amina Ali vrij is, maar het is verdrietig te weten wat ze allemaal heeft moeten doorstaan'', aldus Buhari.

Boko Haram houdt de 219 schoolmeisjes die de moslimterroristen op 15 april 2014 in de Nigeriaanse stad Chibok in de noordoostelijke deelstaat Borno ontvoerden, vast in een bos in het noordoosten van het land.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Pakistaans gezin duikt onder, bang óók uitgezet te worden

Familie Javed uit Veessen vreest zelfde lot als familie Israël uit Epe

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Vrijgekocht uit slavernij, dankzij giften van Visie-lezers!

Christelijk Pakistaans gezin bevrijd uit steenfabriek na ‘gedwongen bekering’ tot islam

Gert-Jan Schaap

christenvervolgi...
Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Vrouwen zijn dubbel de dupe bij christenvervolging

Deze “akelige waarheid” blijkt uit statistieken van Open Doors

Gert-Jan Schaap

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans