Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ophef over herdenking IS-lid in christelijke kerk

in Christelijk Nieuws

In Duitsland is veel ophef ontstaan over een herdenkingsdienst voor een omgekomen lid van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Predikant Sieghard Wilm wil vrijdag in de evangelisch-lutherse St. Pauli-kerk in woord en gebed aandacht besteden aan het overlijden van de 17-jarige Florent. Hij verliet het Duitse Hamburg om te gaan vechten in Syrië en Irak.

Christelijke familie
De in Kameroen geboren Florent, in salafistische kringen bekend als Bilal, kwam als klein kind naar Duitsland. Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst stamde hij uit een christelijke familie, maar bekeerde hij zich op zijn veertiende tot de islam en radicaliseerde razendsnel. In het voorjaar van 2015 sloot hij zich aan bij IS en vertrok naar het Midden-Oosten.

Hoe en waar de tiener aan zijn einde kwam, is onduidelijk. Kort voor zijn dood zou hij in een videoboodschap geloofsgenoten hebben gewaarschuwd voor de door IS gevoerde oorlog en de wreedheden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons