Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Nederlands Bijbelgenootschap brengt Groene Bijbel uit

in Geloven

Het Nederlands Bijbelgenootschap brengt dit najaar de eerste Groene Bijbel uit, dat is de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) waarin teksten over natuur en duurzaamheid groen gemarkeerd zijn. Vrijdag 3 juni reikt het NBG de voorpublicatie uit op het GroenGelovig-congres van de ChristenUnie.

Voor steeds meer christenen betekent geloven ook: nadenken over duurzaamheid en milieu. Daarom ontwikkelt het Nederlands Bijbelgenootschap de Groene Bijbel, een oecumenische uitgave van de NBV. Directeur Rieuwerd Buitenwerf: "In de Bijbel wordt de mens opgeroepen om goed met de schepping om te gaan. Met deze uitgave benadrukken we dit thema, dat in deze tijd steeds belangrijker wordt."

Geloof en duurzaamheid
In deze uitgave zijn, naast de gewone bijbeltekst, verdiepende artikelen te vinden over Bijbel, geloof en duurzaamheid. Portretten laten zien hoe de Bijbel ‘groen’ doorvertaald wordt naar het dagelijks leven van bekende christenen. In de voorpublicatie staat een interview met Bettelies Westerbeek, missionair werker. Andere schrijvers zijn onder meer: Martine Vonk, Erik Borgman en N.T. Wright.

Ingezamelde bijbels
De Groene Bijbel is ook op duurzaam papier gedrukt. Rieuwerd Buitenwerf: ‘Veel mensen vinden het moeilijk om een bijbel weg te doen die ze niet meer gebruiken. Daarom hebben we oude bijbels ingezameld. De Groene Bijbel bestaat uit het papier van deze ingezamelde bijbels.’

Diverse organisaties die actief zijn op het gebied van geloof en duurzaamheid hebben meegewerkt aan de Groene Bijbel, die wordt gerealiseerd door het Nederlands Bijbelgenootschap en Royal Jongbloed. De uitgave verschijnt in oktober, vanaf vrijdag staat de voorpublicatie op bijbelgenootschap.nl/groenebijbel.

Bron: NBG

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo verduurzaam je je kledingkast

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan

Arianne Ramaker

Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

Voedselverspilling: waarom zou ik me daar als christen druk over maken?

'Eten weggooien is diefstal'

Miriam Duijf

3 augustus 2018
'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

'Elfwegentocht': Hella en Tijs duurzaam door Friesland

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 27)

Bart van Delen

2 juli 2018