Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Honderden bekeerd tijdens conferentie in VS

in Mediatips

In de Amerikaanse staat Virginia hebben honderden mensen zich bekeerd tot het christelijk geloof. Dat meldt CBN News. Volgens de christelijke nieuwsdienst vond er een opwekking plaats, die begon tijdens een driedaagse conferentie, met evangelist Matt Hartley.

De opwekking zou vervolgens drie weken hebben voortgeduurd. “Dit was niet iets charismatisch, of hyper-spiritueels”, zei Hartley tegen CBN News. “Het was de aanwezigheid van God die ons overweldigde en Zijn geest werd over honderden hongerige mensen uitgestort. Over mensen die moe zijn van een stagnerende en ‘veilige’ kerk. Ze willen niets liever dan Jezus. Daarom zijn ze hier gekomen”.

Hartley sprak ook op een school in Williamson, waar naar verluidt honderden studenten tot geloof kwamen. “400 tot 450 studenten werden gered”, zegt de evangelist. “De opwekking verspreidde zich als een wildvuur, van school naar school en van kerk naar kerk”.

Bron: CBN News

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom The Passion zo succesvol is

Waarom The Passion zo succesvol is

Evenementen als The Passion zijn een speelse manier voor mensen om zich 'veilig' in te laten met het christelijke verhaal: in de digitale mediacultuur...

Sjoerd Wielenga

christelijke...
'Als we niet uitnodigen, zal ook niemand komen'

'Als we niet uitnodigen, zal ook niemand komen'

Michael Harvey brengt 'Back to Church Sunday' naar Nederland

Dominees in glazen huis groot succes

Dominees in glazen huis groot succes

Week in een kerststal in Koog aan de Zaan

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips