Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Hollywoodsterren onderscheiden door paus Franciscus

Medaille voor acteurs George Clooney, Salma Hayek en Richard Gere

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag medailles laten uitreiken aan de acteurs Salma Hayek, Richard Gere en George Clooney voor hun steun aan de internationale stichting Scholas Occurrentes. De filmsterren namen deel aan de laatste sessie van een driedaags congres van de stichting in Vaticaanstad.

Het betrof een door de paus voorgezeten seminarie over hulp aan migranten, getiteld ‘Un muro o un ponte’ (Een muur of een brug).

Scholas Occurrentes werd in 2013 door paus Franciscus opgericht om een impuls te geven aan een cultuur van de ontmoeting door middel van technologie, kunst en sport. De stichting is werkzaam in 82 landen dankzij een netwerk van meer dan 400.000 scholen en onderwijsinstituten.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons