Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gemeentes blij met collectefunctie app Protestant

in Nieuws

De app Protestant is vernieuwd: doneren aan projecten van de plaatselijke kerk is nu ook mogelijk via de smartphone. Via de app vragen gemeenten een bijdrage voor de zondagse collecte, of voor projecten van de diaconie of de wijkkas. Ook het werk van Kerk in Actie kan via de app worden gesteund.

Steeds minder contant
Voor het digitaal collecteren is een functionaliteit toegevoegd die kerkbezoekers met de app op hun telefoon de mogelijkheid geeft om via de app met iDEAL te betalen. Ds. Pieterjan de Buck van de Kruiskerk in Wezep-Hattemerbroek is blij met de nieuwe collectefunctie: “Mensen vinden het plezierig. Steeds minder mensen hebben op zondag contant geld mee. Via de app kunnen ze toch meedoen tijdens het collectemoment, net als mensen die thuis via internet de dienst meevieren.”

Snelle geldinzameling
Ook Miranda Hoff, webmaster van de Grote Kerk in Hilversum, ziet de voordelen: “Onze diaconie gaat de app inzetten om, bij een urgent geval van noodhulp, snel een geldinzameling te kunnen lanceren. Bijvoorbeeld voor de hulp aan de vluchtelingen die in Hilversum worden opgevangen. Dat is het voordeel van de app: steun vragen op moment dat het leeft. Dat willen we ook doen voor projecten in onze eigen wijkgemeente. Want met de app bereiken we ook de gemeenteleden die niet altijd in de kerk komen, maar wel het werk van de kerk willen ondersteunen.”

Bron: Kerk in Actie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Luther spijkerde nooit stellingen aan een kerkdeur

Nieuwe biografie ontkracht mythes rond kerkhervormer (recensie)

Gert-Jan Schaap

jodendom
Jaarquiz: Dit was 2016!

Jaarquiz: Dit was 2016!

Het jaar in twintig uitspraken

politiek en...
Hillsong tv-zender gaat live

Hillsong tv-zender gaat live

24/7 worshipmuziek, preken en conferenties kijken

christelijke...

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips