Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Extremistische Hindoes vallen kerk aan in India

500 activisten woedend over gescheurde vlag

in Nieuws

Een protestantse kerk in Jabat, een stad uit de Indiase deelstaat Madhya Pradesh, is vorige week aangevallen door 500 extremistische Hindoes. Dat meldt AsiaNews. De menigte gooide stenen naar christenen en vernielden de ingang van de kerk.

De Hindoes barstten in woede uit toen ze ontdekten dat er vlaggen van de hindoenationalistische Bharatiya Janata-partij naast de kerk waren verscheurd. De activisten gooiden stenen naar leden van de kerk. 

Dubieus
Volgens de Indiase politie werden er direct arrestaties verricht onder de menigte. Pastor Emmanuel Ariel beweerde echter dat zij niet ingrepen en slechts toekeken. Volgens Ariel zouden de partij-vlaggen zijn gescheurd door de wind.

Extremisme
Sinds een aantal jaren neemt hindoeïstisch extremisme in India toe. En daarmee groeit de intolerantie en het geweld tegen christenen en andere minderheden. Extremistische hindoes vallen christenen geregeld aan. De mate van vervolging verschilt sterk per deelstaat.

Bron: AsiaNews

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

fundamentalisme 11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

islam en... 13 november 2017
Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische viering 500 jaar Reformatie afgebroken

Indonesische christenen die op 20 oktober 500 jaar Reformatie wilden vieren, moesten het evenement vanwege dreigementen van moslims afgelasten. Dat...

islam en... 31 oktober 2017

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’