Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Europese gezant voor geloofsvrijheid

Figel moet zorgen voor benodigde aandacht

in Christelijk Nieuws

De Europese Unie heeft een Speciale Gezant aangesteld die als taak krijgt de vrijheid van religie en overtuiging buiten de EU te bevorderen. De 56-jarige Slowaak Jan Figel, voormalig EU-commissaris voor Onderwijs en Cultuur, is voor een jaar benoemd.

Dat maakte voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker vrijdag bekend in Vaticaanstad, waar hij aanwezig was bij de uitreiking van de Karelsprijs 2016 aan paus Franciscus.

"De voortdurende vervolging van religieuze en etnische minderheden maken het beschermen en bevorderen van deze vrijheid binnen en buiten de EU essentieel", zei Juncker. Figel moet ervoor zorgen dat dit onderwerp scherper op het netvlies komt en de benodigde aandacht krijgt, aldus de commissievoorzitter.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons