Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

EO lanceert website met verhalen van hoop in Irak

in Mediatips

De Evangelische Omroep heeft een speciale website gelanceerd, naar aanleiding van een reis naar Noord-Irak, waar twee miljoen vluchtelingen momenteel tijdelijk onderdak vinden. De website brengt verhalen van gevluchte christenen dichterbij met video’s, portretten en blogs.

Marco van der Straten, hoofdredacteur van Visie en EO.nl/Geloven, reisde samen met fotograaf Ruben Timman, evangelist Jurjen ten Brinke en cameraman Ferdinand van Dam tien dagen door Irak, om geloofsgenoten een hart onder de riem te steken. Marco: "We gingen op zoek naar verhalen van nood en hoop. Die verhalen van nood liggen voor het oprapen. Er zijn zoveel mensen die in een ogenschijnlijk hopeloze situatie zitten in een vluchtelingenkamp".

Sprankjes hoop
"Ook het verhaal van Melad maakte diepe indruk op me", zegt Marco. "Zijn vader werd vermoord door jihadisten, hij heeft alle hoop verloren en ziet voor zichzelf geen toekomst meer in Irak. Maar gelukkig vonden we ook sprankjes hoop, bijvoorbeeld in de ogen van kinderen die voor onze camera een tekening maakten over hun toekomst en daarover vertellen. Het is ook bijzonder om te horen waarvoor de mensen graag gebed willen. Juist in deze moeilijke tijd geeft dat hen steun."

Themaweek
De EO vraagt tussen 4 en 15 mei extra aandacht voor de situatie van christenen in Syrië en Irak, in navolging van christelijke organisaties als Raad van Kerken en Missie Nederland. Naast de speciale site komt de themaweek terug in programma’s en het EO-weekmagazine Visie.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018
Stichting Gave wil actie staatssecretaris

Stichting Gave wil actie staatssecretaris

‘Christelijke vluchtelingen onterecht teruggestuurd’

Tirza van der Graaf

vluchtelingen 13 juni 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’