Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Doodstraf dreigt voor Soedanese pastor

in Christelijk Nieuws

Een pastor in Soedan hangt de doodstraf boven het hoofd voor vermeende misdaden jegens de staat. Dat schrijft Christian Today. Sinds december 2015 wordt pastor Hassan Abduraheem Kodi Taour vastgehouden in de Kober Prison in Khartoem.

De voorganger werd in december 2015 opgepakt door de inlichtingen- en veiligheidsdienst van Soedan, de NISS. Sindsdien heeft hij nauwelijks contact met zijn familie en geen toegang tot zijn advocaat. Tot voor kort wist bovendien niemand waar de pastor gevangen zat.

Rechtenschending
Hoewel gevangenen in Soedan niet langer dan 45 dagen zonder aanklacht mogen worden vastgehouden, wacht Taour nog op de officiële beschuldiging. Ook schendt Soedan de fundamentele mensenrechten van de pastor, die het recht op een advocaat tot dusver wordt ontnomen.

Bron: Christian Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons