Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dit zijn de mooiste trouwteksten

Top 5 Bijbelteksten voor op je trouwkaart

in Geloven

Nu de zon steeds vaker gaat schijnen, regenen de trouwkaarten weer op de deurmat: het trouwseizoen is begonnen! Deze Bijbelteksten staan vaak op trouwkaarten. Staat jouw trouwtekst er ook tussen?

Zoek jij een Bijbeltekst voor op je trouwkaart? Deze Bijbelteksten zijn oorspronkelijk niet altijd geschreven als trouwtekst, maar worden vaak gekozen omdat ze om liefde draaien. Een bruiloft is toch bij uitstek het feest van de liefde?


Mogen liefde en trouw je nooit verlaten,
wind ze om je hals,
schrijf ze in je hart.
Spreuken 3:3

Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.
1 Korintiërs 13:13

Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.
Jeremia 29:11

Een koord dat uit drie strengen is gevlochten, is niet snel stuk te trekken.
Prediker 4:12b

De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, ze verheugt zich niet over het onrecht maar maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. De liefde zal nooit vergaan.
1 Korintiërs 13: 4-8

Meer trouwteksten?


Ken jij nog een andere mooie Bijbelse of christelijke tekst voor de trouwdienst of trouwkaart die hier nog niet bij staat? Deel ‘em hieronder!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons