Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dit zijn de 3 coolste theologen van Nederland

Genomineerden 'Theoloog van 2016' bekend

in Nieuws

De theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit zijn genomineerd voor de titel 'Theoloog van het jaar'. Na de voorrondes in Hilversum werden zij door de jury uitverkoren uit een groep van zo'n 20 theologen die de figuurlijke degens met elkaar kruisten. Tijdens de Nacht van de Theologie op 25 juni wordt de winnaar bekendgemaakt.

Dit jaar mag een jonge theoloog (jonger dan 40 jaar) invulling te geven aan de titel ‘Theoloog van het jaar’.

Tijdens de voorronde bij de KRO-NCRV op 24 mei gingen de geselecteerde jonge theologen met elkaar in gesprek voor een vakjury. Theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit werden hier door de jury verkozen tot genomineerden voor de titel Theoloog van het jaar.

Pim Brouwer (30) is predikant in Utrecht en theatermaker. Janneke Stegeman (35) is Oud-Testamenticus en werkt onder meer bij debatcentrum de Nieuwe Liefde in Amsterdam. Peter-Ben Smit (36) was op zijn 31e een van de jongste hoogleraren theologie van Nederland. Daarnaast is hij pastoor in de Oud-Katholieke Kerk.

Tijdens de Nacht van de Theologie in het gebouw van de EO wordt de Theoloog van het jaar bekend gemaakt. Tot en met deze Nacht kunt ook u stemmen op uw favoriete theoloog van deze drie.
De Nacht van de Theologie wordt op 25 juni 2016 live uitgezonden op NPO Radio 5, gepresenteerd door Andries Knevel en Annemiek Schrijver.

Op dit moment is Bisschop Gerard de Korte de drager van de titel. Tijdens de Nacht van de Theologie zal hij persoonlijk dit stokje overdragen aan de nieuwe vertegenwoordiger.

 

Meer informatie en stemmen op uw favoriete theoloog (vanaf 28 mei): www.nachtvandetheologie.nl

Op de foto vanaf links de genomineerde theologen Pim Brouwer, Janneke Stegeman en Peter-Ben Smit
Foto: Marjan Okkerman. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

De 12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

Opwekking 17 maart 2018
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke... 13 februari 2018