Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

CIDI doet aangifte tegen PSV-supporters om antisemitisme

in Nieuws

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël gaat woensdag aangifte doen tegen de PSV-supporters die in een video een antisemitisch lied zongen. Dat bevestigt een woordvoerder van de joodse belangenorganisatie.

PSV liet eerder op de dag al weten te onderzoeken wie in de video de antisemitische teksten bezigen. Voornamelijk jongeren in PSV-shirt zingen in het filmpje. Volgens de woordvoerder liegen de beelden er niet om.

Buiten het stadion
Als supporters in stadions antisemitische uitlatingen doen bespreekt het CIDI de kwestie vaak met de KNVB, die dan stappen neemt. Omdat dit incident buiten het stadion plaatsvond besloot het CIDI naar de politie te stappen, aldus de woordvoerder.

Afschuw
Een woordvoerder van PSV sprak eerder woensdag al zijn afschuw uit over de beelden. "Wij verafschuwen dit, het zijn verschrikkelijke teksten. Dit heeft niets met PSV, voetbal of de maatschappij te maken", aldus de woordvoerder. Op het filmpje is echter lastig te zien wie er staan te zingen en bovendien is het maar de vraag of het seizoenkaarthouders van PSV zijn. Alleen dan kan de club ze uitnodigen voor een gesprek en eventueel maatregelen nemen."

Bron: ANP / Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Wist je dat deze 10 uitvindingen door Joden zijn gedaan?

Van jeans en de afstandsbediening, tot WhatsApp en Google

Gert-Jan Schaap

6 november 2018
Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

Christenen bidden in Nijkerk voor Israël

‘We bidden of God Zijn volk wil beschermen’

Mirjam Hollebrandse

16 augustus 2018
Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

Steen van 100 kilo uit Klaagmuur valt bijna op oude vrouw

'Hele muur is een gevarenzone'

24 juli 2018