Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

CIDI doet aangifte tegen PSV-supporters om antisemitisme

in Nieuws

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël gaat woensdag aangifte doen tegen de PSV-supporters die in een video een antisemitisch lied zongen. Dat bevestigt een woordvoerder van de joodse belangenorganisatie.

PSV liet eerder op de dag al weten te onderzoeken wie in de video de antisemitische teksten bezigen. Voornamelijk jongeren in PSV-shirt zingen in het filmpje. Volgens de woordvoerder liegen de beelden er niet om.

Buiten het stadion
Als supporters in stadions antisemitische uitlatingen doen bespreekt het CIDI de kwestie vaak met de KNVB, die dan stappen neemt. Omdat dit incident buiten het stadion plaatsvond besloot het CIDI naar de politie te stappen, aldus de woordvoerder.

Afschuw
Een woordvoerder van PSV sprak eerder woensdag al zijn afschuw uit over de beelden. "Wij verafschuwen dit, het zijn verschrikkelijke teksten. Dit heeft niets met PSV, voetbal of de maatschappij te maken", aldus de woordvoerder. Op het filmpje is echter lastig te zien wie er staan te zingen en bovendien is het maar de vraag of het seizoenkaarthouders van PSV zijn. Alleen dan kan de club ze uitnodigen voor een gesprek en eventueel maatregelen nemen."

Bron: ANP / Beeld: Youtube

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit is Israëls meest controversiële film

Dit is Israëls meest controversiële film

‘A New Spirit’ draait om geloof in Jezus als Messias: bekijk de trailer

Gert-Jan Schaap

Israël
‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

‘Verbaasd hoe archeologie strookt met de Bijbel’

National Geographic duikt in het leven van Jezus

Willem Bikker

Israël
Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Messiaans-joodse zangeres verrast jury tijdens Israëlische talentenjacht

Tslil Goldman: 'God gebruikt mij om te getuigen van Jezus'

Joëlle Post

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans