Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen in Kazachstan ongerust over lectuurverbod

Rechter verbiedt christelijke lectuur over evangelisatie onder moslims

in Nieuws

Christenen maken zich zorgen om een gerechtelijke uitspraak over christelijke lectuur. Een rechter heeft in maart een aantal titels die gaan over evangelisatie onder moslims, verboden.

Praktische handvatten
De uitspraak zou ervoor kunnen zorgen dat er nieuwe rechtszaken gaan ontstaan, omdat kerken in Kazachstan de boeken gebruiken om het evangelie uit te dragen. Het boek 'Deel je geloof met een moslim' geeft bijvoorbeeld praktische handvatten om het evangelie te vertellen. 'Jezus, meer dan een profeet' gaat ook uit van de islamitische visie op Jezus Christus.

Beperking van godsdienstvrijheid
De dictatoriale regering van Kazachstan staat erom bekend steeds meer wetgeving in te voeren die de ruimte van godsdienstvrijheid beperkt. Angst voor moslimextremisten is voor de regering de aanleiding om de samenleving nog beter in de gaten te houden.

Naast het bemoeilijken van evangelisatie hebben nieuwe gelovigen het ook lastig. Vooral voormalige moslims worden door hun familie buitengesloten en soms zelfs mishandeld.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Evita (14) schrijft fantasyboek over christenvervolging

Van schoolopdracht tot young adult boekenreeks

Joëlle Post

17 oktober 2018
Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018