Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen bidden voor Kim Jong-un

Voor het eerst ook aandacht voor vervolgers tijdens Nacht van Gebed

in Geloven

In de nacht van 27 op 28 mei wordt de jaarlijkse Nacht van Gebed gehouden. Dit jaar wordt er op 353 locaties gebeden (in 2015 op 317 plaatsen) en meer dan 10.000 bidders doen mee. Voor het eerst is er ook aandacht voor vervolgers zoals de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Tijdens de nacht kijken deelnemers naar video’s over vervolgde christenen en na de video volgt een moment van gebed. Er wordt gebeden voor de kerk in Eritrea, Noord-Korea, Irak, India, Soedan, Vietnam, Nigeria, Tunesië en Colombia. Naast de vele locaties in Nederland zijn er 22 plaatsen in België waar christenen meebidden.

Bidden voor Kim Jong-un
Het thema van de gebedsnacht is ‘Heb je vijanden lief’. De Here Jezus reikt dit aan in Matteus 5 en vervolgde christenen hebben hier dagelijks mee te maken. Tijdens de nacht wordt er niet alleen gebeden voor de kerk maar ook voor de vervolgers van de kerk, zoals de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. "Een risico is dat we bang worden of boos op de vervolgers. Toch roept de Bijbel op om onze vijanden lief te hebben", licht Klaas Muurling van Open Doors toe.

'Gebed appen'
Gedurende de nacht zijn sprekers van Open Doors op bezoek bij 66 locaties om daar een korte spreekbeurt te vervullen en de bidders te bemoedigen. Uniek aan deze gebedsnacht is ook dat 90 mensen via Whatsapp gebedspunten ontvangen en thuis meebidden. Opgave is mogelijk door ‘Gebed aan’ te sturen naar 06-31211809. Om half twee ’s nachts is er een live-verbinding met India; een Indiase voorganger vertelt live over zijn ervaringen met de vervolgde kerk in zijn land. Het interview is te volgen via de website.

Bron: Open Doors

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Rita werd na bijna 4 jaar bevrijd uit handen IS

Emotioneel weerzien na jarenlange mishandeling en verkrachting

christenvervolgi...
‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

‘Meest heilige auto ooit’ wordt binnenkort geveild

Paus wil Lamborghini Huracán niet; wordt verkocht voor het goede doel

Gert-Jan Schaap

paus
Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Opeens zet China de rem op online Bijbelverkoop

Chinese christenen reageren verbijsterd; Koran nog wel verkrijgbaar

Gert-Jan Schaap